Ιστορικό

Η επαγγελματική διαδρομή της οικογένειας Κινινή στο εμπόριο χρονολογείται από το 1935, όταν ο Πάνος Ιωάννου Κινινής εγκαταστάθηκε μόνιμα από την Βυτίνα Αρκαδίας στην Αμαλιάδα. Έκανε την αρχή με ένα μικρό κατάστημα λιανικής και στη συνέχεια η επιχείρηση μεταφέρθηκε στο ιδιόκτητο ακίνητο επί της οδού Καλαβρύτων, αριθμός 1, όπου σήμερα στεγάζεται η Κάβα Κινινή.

Κατά τα πρώτα της χρόνια, η επιχείρηση είχε ως βασικό αντικείμενο εμπορίας τα προϊόντα καπνού για την περιοχή της Αμαλιάδα, του Κάμπου και της Πηνείας, για να προστεθούν στην πορεία προϊόντα όπως χαρτικά και απορρυπαντικά σε αυτά που εμπορευόταν. Τη δεκαετία του ’70, όμως, έγινε το μεγάλο βήμα για την επιχείρηση, που ξεκίνησε να εμπορεύεται εμφιαλωμένα ποτά, κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό για την εποχή.

Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη για τη μετακίνηση της εταιρίας την 1η Ιανουαρίου 1983 στη νεόκτιση εγκατάσταση, της οδού Αγίου Τρύφωνος, αριθμός 43, όπου σε χώρο 2000 τετραγωνικών μέτρων έλαβε «σάρκα και οστά» η ίδρυση της ΑΦΟΙ ΚΙΝΙΝΗ ΑΒΕΕ, που έγινε γνωστή με την εμπορική επωνυμία «ΓΙΓΑΣ ΚΙΝΙΝΗ». Η νέα επιχείρηση ήταν εκείνη που επέκτεινε τις δραστηριότητές της σε πολλά νέα προϊόντα (όπως αναψυκτικά, μπύρες, ζαχαρώδη κ.α.), καθώς επίσης και σε άλλες περιοχές, εκτός του Νομού Ηλείας.

Το τελευταίο μεγάλο βήμα της οικογενειακής επιχείρησης αποτέλεσε η έναρξη λειτουργίας της εταιρίας Π.Ι.Κ ΑΒΕΕ, στις 13 Ιουνίου 2000 και η ταυτόχρονη μετεγκατάσταση της επιχείρησης σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 10.000 τετραγωνικά μέτρα εκ των οποίων τα 2.000 στεγασμένα, στο 16ο χλμ. της εθνικής οδού Πύργου-Πατρών, 300 μέτρα από την κεντρική είσοδο της πόλης της Αμαλιάδας.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart